top of page

ClinicMasters

Onze Clinicmasters nemen u mee op een tocht door hun wereld. Zij presenteren erfgoed op een andere manier; onverwacht, exclusief, persoonlijk en dichtbij. Zij tonen u de wereld van bedoeïenen die leven in ruïnes van een Griekse stad midden in de woestijn, vertellen u over verpakkingsmethoden in de Romeinse tijd, of de traditie van sieraden en sluiers uit Egypte. Dichterbij huis vertellen zij over hun passie voor zelfportretten uit de Gouden eeuw of grafheuvels in ons eigen land en de betekenis die daar door de eeuwen heen door mensen aan gegeven is.

Mede oprichter Erfgoed Clinics

Drs Jolanda Bos

Locaties

Onze clinics worden gegeven op speciaal voor de gelegenheid geselecteerde locaties, goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Bij de clinics verzorgen wij vaak een koffietafel en, afhankelijk van het tijdstip van de dag en de aanwezigen, soms ook een lunch. Wij hopen u zo een onvergetelijke erfgoedervaring te bezorgen.

Ook kan het zijn dat u zelf, met een groep of organisatie een clinic wilt organiseren op een locatie van uw keuze. Dat is in overleg uiteraard mogelijk. Vraag hier naar de mogelijkheden en voorwaarden.

Jolanda Bos is archeoloog, etnograaf, schrijfster en spreker. Jolanda studeerde archeologie in Leiden en werkt al jaren in de woestijnen van Egypte. Over haar archeologische werk schrijft zij boeken en geeft al 15 jaar lezingen in binnen- en buitenland. “Egypte is altijd weer een ontdekkingstocht met nieuwe ervaringen, inspirerende ontmoetingen en ontdekkingen over hoe mensen in de oudheid leefden.” Jolanda doet onderzoek naar haarstijlen en haardecoratie uit Oudegyptische graven en zij onderzoekt kralenwerk uit de oudheid. Door de jaren heen hebben haar ervaringen in hedendaags Egypte haar werkterrein steeds meer verschoven van alleen archeologisch werk naar ook etnografisch onderzoek, de geschiedenis van sluiers en andere aspecten van “Draagbaar Erfgoed”, ook wel “Wearable Heritage” genoemd.

 Lonneke Beukenholdt BA

Mede oprichter Erfgoed Clinics

Lonneke Beukenholdt is opgeleid als kunstenaar aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam (afgestudeerd in 1992). Sindsdien heeft zij haar weg gezocht op het grensvlak van autonomie en toegepaste kunst als kunstenaar en ontwerper. Inmiddels heeft zij ruim 20 jaar ervaring als creatief directeur en eigenaar van een ontwerpbureau en een uitgeverij. De laatste jaren heeft zij er echter voor gekozen haar vrije werk een belangrijker rol toe te dichten. Inmiddels werkt Lonneke weer full time als kunstenaar. Voor Erfgoedclinics verzorgt Lonneke clinics om een breder publiek kennis te laten maken met verschillende kunstvormen, (model)tekenen en collage technieken.

bottom of page