top of page

ErfgoedClinics in eerste kwartaal 2017

Hieronder treft u een overzicht van de presentaties die ErfgoedClinics de afgelopen maanden organiseerde. Hoewel het jaar in januari rustig begon met onze clinics, waren februari en maart relatief drukke maanden. We hadden drie boekpresentaties en enkele clinics. Wij hebben er van genoten en denken met plezier terug aan de vele, inspirerende ontmoetingen. Hopelijk heeft u ook genoten en smaakt het inmiddels naar meer!

Hieronder treft u een aantal hoogtepunten.

​​Draagbaar Erfgoed van Egypte

Januari 2017 stond in het teken van de presentatie van het pas gepubliceerde boek Egypt's Wearable Heritage. we hebben heel leuke ontmoetingen gehad tijdens een discussieochtend georganiseerd door de bibliotheek Rotterdam. Laagdrempelig, iedereen kon binnenlopen, koffie, goed gezelschap en praten over cultuurverschillen en - vooral - overeenkomsten!

​​

​​

De geschiedenis van het strandjutten

De Kopgroep bibliotheken van Noord-Holland zijn al jarenlang uitgelezen plekken om onze clinics te presenteren. Afgelopen maanden presenteerden we er één van onze nieuwe juttersclinics. Uiteraard waren er voldoende spullen om mee te nemen en mensen te laten zien wat er zoal aan rijkdommen èn afval in onze zeeën drijft....

...Een van de deelnemers sprak haar verwondering uit die avond, hetgeen wat ons betreft karakteristiek is voor zeeafval: "Wat verwarrend dat er tussen al dat afval ook zoveel mooie spullen drijven!"

​In Nijmegen gaven we in februari een rondleiding bij een tentoonstelling over zeeafval "Dossier Plastic" in museum het Valkhof. Heel bijzonder om ook een heel ander soort zeeafval te zien dan normaal gesproken in de Noordzee te vinden is. Deelnemers waren enthousiast en ook overweldigd door de berg aan plastic bij het entree!

​​Koninginnen van de Nijl

In maart waren wij aanwezig op een avond van het Rijksmuseum van Oudheden en National Geographic, waar we een clinic over draagbaar erfgoed en sieraden uit de woestijn gaven. Drukke avond, heel leuke ontmoetingen en een uitgelezen gelegenheid om prachtige spullen te kunnen tonen aan het publiek. Een model liep rond om een bedoeïenenkostuum te tonen. En iedereen kon zelf kleding aantrekken en ermee op de foto. Klikt hier voor een korte film.

Tempels van Egypte

In de centrale bibliotheek van Haarlem gaven wij een erfgoedcollege over de tempels van het oude Egypte. Het was een geslaagde avond; oude bekenden ontmoet, veel nieuwe mensen gesproken en genoten van de entourage van de Haarlemse binnenstad natuurlijk. Wat heeft Haarlem toch een prachtige bibliotheek; prachtige ruimte!

​​

Draagbaar erfgoed van Egypte

Voor de seniorenvereniging van Zandvoort sluiers, sieraden en andere kledingstukken tonen was een genot. Heel leuke discussies bloeiden op tijdens het tonen van de sluiers en de andere voorwerpen.

Kinderpresentatie Lisa in Egypte

Het kinderboek Lisa in Egypte is deze maand verschenen bij BLKVLD Uitgevers. ErfgoedClinics gaf in de Schilderswijk in Den Haag een presentatie voor kinderen aan de hand van dit boek. Het was druk in Den Haag, veel geïnteresseerde kinderen en daarna ook nog een Meet & Greet met auteur Lisa Seldenthuis. Zij gaf aansluitend een presentatie voor volwassenen over haar ervaringen als 10 jarige archeoloog in de Egyptische woestijn...

...voor meer informatie over, of voor het bestellen van het boek "Lisa in Egypte", klik hier voor een link naar de uitgevers website.

Wilt u op de hoogte blijven van onze clinics en erfgoedcolleges, dat kan via dit blog op onze website maar ook op de gelijknamige Facebookpagina waar we onze agenda bijhouden en u uitnodigen voor evenementen. Heel graag tot ziens!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page