top of page

UITNODIGING voor 29 juni 2017 Rijksmuseum van Oudheden

Op 29 juni aanstaande organiseert BLKVLD Uitgevers samen met het RMO een reeks boekpresentaties van nieuwe uitgaven die in 2016 en 2017 zijn verschenen. Alle boeken die deze middag worden gepresenteerd, gaan over (het oude) Egypte. ErfgoedClinics nodigt u daarom graag uit om hier ook bij aanwezig te zijn! De toegang is gratis.

Jolanda Bos van ErfgoedClinics is één van de auteurs van de boeken die hier gepresenteerd zullen worden. Zij zal (samen met haar collega Sigrid van Roode) een deel van haar collectie antieke sieraden en sluiers in een modeshow presenteren. 5 mannequins lopen op de catwalk en tonen u vanuit de Taffeh tempel in de centrale hal van het museum diverse sets antieke kostuums, sieraden, sluiers uit Egypte en omstreken, terwijl u uitleg krijgt bij de sets.

Daarnaast wordt er een korte film getoond waarbij reconstructietekeningen van Egyptische opgravingen in de Grieks-Romeinse stad Berenike te zien zijn. U krijgt een korte lezing te zien over opgraven in Egypte door Lisa Seldenthuis, die hier een (kinder)boek over schreef toen zij 11 jaar oud was. En tot slot organiseren wij een meet en greet met André Veldmeijer die als archeoloog onderzoek doet naar faraonisch schoeisel. Diverse reconstructies van antiek schoeisel liggen op de onderzoekstafel en André vertelt over hetgeen er te zien is.

Na afloop krijgt u de kans de boeken voor een speciale prijs aan te schaffen in de museumwinkel en kunt u uw exemplaar uiteraard laten signeren.

Wij verwelkomen u graag vanaf 15:00 in het museum in Leiden! Via de volgende link kunt u zich aanmelden als u van plan bent te komen: www.rmo.nl/actueel/activiteitenagenda

De boeken die gepresenteerd worden zijn:

* Egypt's Wearable Heritage - Jolanda Bos

* Desert Silver - Sigrid van Roode

* Stepping Through Time- André Veldmeijer

* Footwear in Ancient Egypt - Andre Veldmeijer

* Lisa in Egypte - Lisa Seldenthuis

* A Pencil Will Do, Thank You - Martin Hense


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
bottom of page